Nieuws

Wat is nodig voor een bloeiende samenwerking tussen de kernen?

Kom met ideeën tijdens de brainstormbijeenkomst op 14 mei hoe we de samenwerking tussen inwoners, dorpsplatforms en gemeente kunnen verbeteren. Wie weet gaan we jouw idee daarna verder uitwerken!

De Gemeente West Betuwe staat in bloei. Letterlijk en figuurlijk. De afgelopen weken zag je overal prachtige bloesem in de bomen. En ook de 26 verschillende kernen bloeien volop mee. Elke kern op zijn eigen manier. Juist deze verschillen maken onze gemeente kleurrijk en interessant. Een groep inwoners en medewerkers van de gemeente zijn al een tijdje onder de noemer BLOEI met elkaar in gesprek hoe we ook de samenwerking in, tussen en met onze kernen kunnen laten opbloeien. 

We werken met elkaar toe naar een concrete oplossing die zorgt voor:  

  • een duidelijk beeld van wat er leeft in de kernen; 
  • een plek waar iedereen samenkomt en informatie uitwisselt; 
  • een plek die jou, andere inwoners en gemeente inspireert voor een leefbare toekomst. 

We zijn heel benieuwd wat volgens jou nodig is om de samenwerking te laten opbloeien? Waar zie jij kansen? Vertel ons jouw idee en oplossing tijdens de brainstormbijeenkomst op dinsdagavond 14 mei om 19.30 uur in Geldermalsen. Meld je even op tijd aan bij  Lauren.Bekius@WestBetuwe.nl.


Last van sluipverkeer? Denk mee

Wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen voor het sluipverkeer dat de drukte op knooppunt Deil en de A2 probeert te vermijden? Inwoners en andere belanghebbenden kunnen hierover meedenken in een online enquête van de gemeente en de provincie Gelderland. Het is een vervolg op het verkeersonderzoek van 2023.

Er worden drie sluiproutes verder onderzocht:

  • Beesd – Waardenburg in zuidelijke richting;
  • Leerdam – Waardenburg in zuidoostelijke richting;
  • Meteren – Waardenburg in noordelijke richting, vooral tijdens de avondspits.

Leefbaarheidsbokaal

In West Betuwe zorgen inwoners met elkaar voor de leefbaarheid van onze gemeente. Ze zorgen er samen voor dat het leven in de dorpen en twee stadjes aangenaam is. Zo starten inwoners bijvoorbeeld initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan, starten ze een wandelgroep of organiseren ze een wekelijkse ontmoeting. Sommige inwoners maken zich juist weer hard voor duurzaamheid in het dorp of zetten initiatieven op om nieuwkomers de weg te wijzen in onze gemeente. Al deze initiatieven zijn cruciaal voor de leefbaarheid in West Betuwe. Tijdens het West Betuwe Jam festival, dat plaatsvindt op 21 en 22 juni, willen we het belang van al deze initiatieven extra onder de aandacht brengen en inwoners die vrijwillig actief zijn in het zonnetje zetten. Dit doen we onder andere met het uitreiken van een leefbaarheidsbokaal. Een deskundige jury selecteert uit de aanmeldingen per categorie 3 of 5 genomineerde initiatieven. Deze initiatieven worden op het festival gepresenteerd. Bezoekers van het festival kunnen tijdens hun bezoek hun stem uitbrengen op de genomineerden. Op de zaterdag van het festival wordt de winnaar bekend gemaakt en zal de leefbaarheidsbokaal worden uitgereikt.


Eerste hondenspeelveld geopend.

Afgelopen zaterdag 20 april werd om 15.00 het eerste hondenspeelveld door Wethouder Wil Kosterman van de Gemeente West-Betuwe geopend.

Het weer werkte goed mee. Er werd meteen goed gespeeld door de aanwezige honden, er werd zelfs gezwommen. Wat niet helemaal de bedoeling was.

Voor de inwendige hond en mens was goed gezorgd.

Deze werd mogelijk gemaakt door Slagerij van Trigt, Plus Supermarkt en Westrienen uit Est. De foto’s van de honden zijn gemaakt door Run Forest uit Zaltbommel. Klik hier om de foto’s van de honden te zien.

ouder nieuws